І знову вдало!

У житті не все буває вдало… Але це не про Студентський Ораторський Клуб!

21 березня відбулося чергове засідання, на якому були присутні не тільки постійні члени клубу, але й гості – Володимир Кшевецький, декан факультету іноземної філології, Анжела Хан, директор студентського клубу, Євгенія Соловська,кореспондент інтернет-газети «Vdalo. Аналітика та факти». На розсуд присутніх було запропоновано 3 виступи.

Катерина Шабанова, студентка 2 курсу факультету іноземної філології, розповіла про свого улюбленого автора Артура Конан-Дойля та його знаменитого героя Шерлока Холмса. Виступ супроводжувався змістовною презентацією. Оратор-початківець ознайомила слухачів із фактами біографії письменника, історією написання його творів та їх екранізацією. Природне хвилювання, можливо, трохи завадило Катерині розкрити свій ораторський талант, утім, слухачі поставилися до цього з розумінням й оцінили дебют дівчини 78 балами зі 120 можливих.

Першокурсниця Іваськова Олександра подала зразок виваженого, обґрунтованого, інформаційно насиченого виступу з теми «Фестивалі – серце Кам’янця». Бурхливе обговорення викликала історія проведення численних кам’янецьких фестивалів, особливо найпопулярнішого з них – «Республіка». Яскраві світлини, промо-відео фестивалю дозволили слухачам поринути у святкову атмосферу, насолодитися краєвидами міста з висоти пташиного польоту. Присутніх цікавили причини перенесення фестивалю до м. Хмельницького, негативні й позитивні наслідки перебування в місті великої кількості (неформальних) гостей тощо. Незважаючи на те, що виступ Олександри був дебютом у Клубі, його оцінили 109 балами.

Бенефісові нашої «зірки», студентки першого курсу магістратури факультету української філології та журналістики Ларисі Пікулі, не зашкодили навіть технічні проблеми під час презентації. Оратор цікаво та експресивно виголосила доповідь «Три стадії розвитку душі – три стадії розвитку мовлення», продемонструвала «вищий пілотаж» майстерності – здатність зацікавити аудиторію, презентуючи себе як єдиний (і досить вдалий) “засіб унаочнення” тексту. Виступ був високо оцінений слухачами: 111 балів.

Кореспондент Євгенія Соловська взяла інтерв’ю в керівника клубу Тетяни Білоусової та молодих ораторів. Свої враження про засідання вона описала в статті «Як студенти Кам’янець-Подільського вишу навчаються ораторського мистецтва».

Наступна зустріч відбудеться 24 квітня (в середу) о 16 год. в ауд. 206. Її формат – «Ораторський клуб +», тобто у поєднанні з роботою секції «Риторика» в межах студентської наукової конференції. Запрошуємо всіх охочих долучитися до роботи ораторського клубу в якості доповідачів або просто слухачів.

Тетяна Білоусова, керівник клубу

Анжела Хан, директор студентського клубу