Інтелектуальне дозвілля студентів

Факультет фізичної культури разом із профкомом студентів, аспірантів та докторантів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка 27 листопада 2019 року провели для студентів Камʼянець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка брейн-ринг на тему «Інтелектуальний марафон». Цей захід уже став традиційним і проводиться шостий рік поспіль для популяризації спортивного та олімпійського руху, пропаганди гуманістичних ідей та цінностей у студентському середовищі, організації змістовного дозвілля студентів.

У кожній грі брали участь дві команди, які складалися з п’яти учасників, відповідно до сформованої за результатами жеребкування турнірної сітки. Розігрування проходило за системою Double Elimination (до двох поразок). Після другої поразки команда позбавлялася права змагатися далі.

Всі ігрові запитання були об’єднані цікавими фактами спортивної тематики.

За правильну відповідь команда отримала одне очко. Перемагала команда, яка першою набирала 3 очки у відбіркових іграх і 5 очок у фіналі.

У брейн-рингу брали участь збірні команди університету:

  • команди 1-го курсу факультету фізичної культури: «Сміливі» (FK1-B19), «Олімпійці» (FK2-B19), «Титани» (FKS-B19).
  • команди 2-го курсу факультету фізичної культури: «Фізруки». (FK1-B18), «Комета» (FK1-B18).
  • команди 3-го курсу факультету фізичної культури: «Месники» (FKS1-B17), «Учителі »(FK1-B17).
  • команда природничого факультету.

До складу журі ввійшли: Дмитро Солопчук, голова журі, завідувач кафедри фізичного виховання, члени журі – Аліна Боднар, заступник декана з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти, Вадим Воронецький, голова спортивного клубу університету, Віта Варик, секретар журі, студентка четвертого курсу факультету фізичної культури. Ведучий брейн-рингу ‒ Євген Чепенко, студент четвертого курсу факультету фізичної культури. Члени журі привітали присутніх із початком гри та побажали студентам максимальної концентрації, олімпійського спокою і перемоги.Змагання були досить напруженими. У фіналі зустрілися команда «Месники», яка не мала жодної поразки і була головним фаворитом гри, та команда природничого факультету, яка, програвши одну гру, змогла сконцентруватися і в півфінальній зустрічі перемогла команду другого «Комета» й стала головною «несподіванкою» турніру.

У фінальній грі команда природничого факультету продемонструвала свій бійцівський характер і завдала поразки команді-фавориту. Такий результат у турнірній таблиці спричинив необхідність проведення суперфінальної гри між цими командами. За результатами суперфіналу перемогу здобули студенти природничого факультету з рахунком 5:3.

Отже, призові місця розподілилися так:

І місце – команда природничого факультету.

ІІ місце – команда «Месники» (група FKS1-B17).

ІІІ місце – команда «Комета» (група FKS1-B18).

Переможцям та призерам були вручені грамоти, кубок, олімпійська атрибутика та солодощі. Нагородження відбулося за сприяння факультету фізичної культури та профкому студентів, аспірантів та докторантів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

За кількістю правильних відповідей кращим гравцем було визнано студента природничого факультету Павла Жука, котрого нагородили  дипломом кращого гравця брейн-рингу «Інтелектуальний марафон» і подарунком від НОК України.

Слова подяки висловлюємо організаторам змагань, членам журі, учасникам, гостям, усім, хто посприяв проведенню цього заходу!

Спортклуб