Зустріч із представниками всесвітньої ініціативи U-Report

05 березня відбулася зустріч студентів нашого університету з представниками всесвітньої ініціативи U-Report у місті Кам’янці-Подільському. Ініціатива U-Report була створена у 2011 році UNICEF в Уганді. Наразі ініціатива діє в 41 країні та охоплює понад 3 млн людей. Гості розповіли про U-Report як про важливий інструмент соціального моніторингу через повідомлення.

Суть U-Report  полягає в тому, що люди реєструються в мережі Telegram або Viber чи за допомогою смс-повідомлення та отримують розсилання з питаннями, які стосуються важливих моментів соціального та культурного життя молоді.

Невід’ємною складовою опитувань є анонімність респондентів. Це забезпечує чесність відповідей. Повідомлення безкоштовні, а часу для відповіді потрібно зовсім небагато. Опитування проводиться в реальному часі, і точка зору всіх респондентів зафіксовується. Це реальна можливість висловити свою думку щодо важливих питань соціального життя.

Для того, щоб стати ю-репортером, потрібно знайти в Telegram бота UReportUkraine та натиснути кнопку старт. Після відповідей на декілька питань ви стаєте повноцінним ю-репортером. Під час учорашньої зустрічі наші студенти теж зареєструвалися в U-Report. Серед зареєстрованих було проведено розігрування світшоту, який виграла голова студради природничого факультету Уляна Лісова.

Анжела Хан, директор студентського клубу